Ξεκίνησαν οι εγγραφές σπουδαστών στα Δημόσια Αγροτικά ΙΕΚ

Ξεκίνησαν από 22 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και την 1η Νοεμβρίου 2021 οι εγγραφές σπουδαστών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ Δήμητρα για το διδακτικό έτος 2021- 2022.
Κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος θα λειτουργήσουν, με πρωινό ωράριο, έξι Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες: Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις παρακάτω επτά ειδικότητες (πίνακας).
Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα: 4 εξάμηνα θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης.
Με δαπάνες του ΕΛΓΟ Δήμητρα παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΔΙΕΚ.
Στους αποφοίτους των ΔΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: www.elgo.gr 
Ταυτότητα: Τα ΔΙΕΚ ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος του ν. 4763/2020, έχουν δημόσιο χαρακτήρα και απευθύνονται σε αποφοίτους της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), καθώς και κάτοχους ισότιμων τίτλων. 
Στα ΔΙΕΚ θα εισάγονται και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλοντας παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο ΔΙΕΚ (η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει από το επόμενο διδακτικό έτος).
Για τη λειτουργία των 6 ΔΙΕΚ χρησιμοποιούνται οι εγκαταστάσεις των Επαγγελματικών Σχολών του ΕΛΓΟ Δήμητρα, που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές και τα εργαστήρια, προσφέροντας στους καταρτιζόμενους υψηλή ποιότητα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης, με συνοδοιπόρους το έμπειρο  προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά και με όχημα την πολυετή εμπειρία στην αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση του ΕΛΓΟ Δήμητρα, παρέχοντας τους όλα τα εφόδια που θα χρειαστούν για να γίνουν περιζήτητοι επαγγελματίες.

Σε ορισμένο αριθμό καταρτιζομένων κατά τη διάρκεια των σπουδών στα ΔΙΕΚ,  παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση. 
Στους αποφοίτους των ΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ). Η ανωτέρω βεβαίωση δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Οι απόφοιτοι των ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ Δήμητρα μοριοδοτούνται στα Προγράμματα Νέων Αγροτών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1Τα ΙΕΚ και οι ειδικότητες
ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΕθν. Αντιστάσεως 3, 45221, Κατσικά Ιωαννίνων, galateei@otenet.gr, 26510-92219 – Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος 
ΙΕΚ ΜΕΣΣΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΜεσσαρά Κρήτης, 70012, Αμπελούζος Ηρακλείου, epaskritis@gmail.com, 28920-31259, 31500Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη 
ΙΕΚ ΝΕΜΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥαθητικής Εστίας 37, 20500, Νεμέα Κορινθίας, epasnemeas@hotmail.gr, 27460 23032Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας 
ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ4ο χλμ ΕΟ Λάρισας – Τρικάλων, 41500, Λάρισα, geosxoli@otenet.gr, 2410-621353, 6110921. Τεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων2. Διαχειριστής συστημάτων εκτροφής αγροτικών ζώων
ΙΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣΛεωφ. Κηφισίας 182, 15124, Μαρούσι Αττικής, epasmar@otenet.gr, τηλ.: 210-8012701Τεχνικός τεχνολογικών εφαρμογών και εγκασταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ιωαννίνων 95, Καλαμπάκα, 42200, Τρικάλων, ogee43@otenet.gr, 24320-22781, 22459Τεχνικός ξυλογλυπτικής και εφαρμογές σε ξύλινες κατασκευές.

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *