Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής βιομηχανίας στο 2ο Συνέδριο Athens4Industry 2022 (δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης)

Το 2ο ετήσιο Συνέδριο Athens for Industry 4.0, Summit 2022 | Innovative Business με κύριο θέμα «Industry 4.0 και Καινοτομικό Επιχειρείν αναζητούν προοπτικές ανάπτυξης» πραγματοποιείται διαδικτυακά την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022. Το Συνέδριο θα εστιάσει στις τεχνολογίες Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών στον βιομηχανικό κλάδο και στον δρόμο που ανοίγεται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής βιομηχανίας. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι υποστηρικτής του συνεδρίου.

Στο συνέδριο επιχειρείται η ανάδειξη θεμάτων που συνδέουν την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα, τη Βιομηχανία και τις Ψηφιακές Τεχνολογίες μέσα από μια ψηφιακή συνάντηση παραγόντων της βιομηχανικής, καινοτομικής, επιχειρηματικής, πολιτικής, πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας.

Η είσοδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών στους βιομηχανικούς κλάδους έχει ανοίξει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της ελληνικής βιομηχανίας. Έχοντας επιβαρυνθεί με τις αρνητικές επιπτώσεις επιλογών πολιτικής και σχεδιασμού οι ελληνικές βιομηχανίες καλούνται να εξετάσουν άμεσα τον τρόπο και τις διαδικασίες που θα αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του Industry 4.0.

Πολλές χώρες, εντός και εκτός ΕΕ, αναδιατάσσουν τη βιομηχανική τους παραγωγή με συντονισμένα προγράμματα για να κατευθύνουν τις επενδύσεις σε σύγχρονο τεχνολογικό, μηχανολογικό και ψηφιακό εξοπλισμό αλλά και αντίστοιχες δεξιότητες. Η Ελλάδα δίνει σταδιακά βάρος στην αυτοματοποίηση, στην τυποποίηση και στη μείωση του κόστους παραγωγής, αρχικά με χαμηλές επιδόσεις καθώς στον τομέα της ψηφιακής ωριμότητας των επιχειρήσεων δεν επιδεικνύει επιδόσεις ανάλογες των «ώριμων» κρατών της Ευρώπης.

To συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά στη διεύθυνση https://athens4industry2022.e-expo.gr.

Για να παρακολουθήσετε το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου θα πρέπει να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Συνεδρίου και να δημιουργήσετε το προφίλ σας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των εργασιών του συνεδρίου.

Επίσης, το 2o Ετήσιο Συνέδριο “Athens for Industry 4.0, Summit 2022 | Innovative Business” προσφέρει στους συνέδρους του την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια online έκθεση Χορηγών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Πηγή

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *