«Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ»: Περισσότεροι από 2.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά σε 60 και πλέον επιχειρήσεις

Όσοι άνεργοι για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν στην «Ημέρα Καριέρας» του ΟΑΕΔ μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη φετινή «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» που διοργάνωσε ο Οργανισμός στην Αθηνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες που αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.  https://e95a44339c8367c6d2b547e350dec973.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 61 επιχειρήσεις με 2.300 και πλέον θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης που δραστηριοποιούνται στους κλάδους βιομηχανίας τροφίμων, μεταφορών-logistics, πληροφορικής, παροχής ιατρικών & νοσηλευτικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών φύλαξης, τεχνικών/κατασκευών, διαφήμισης κ.α. 

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Πάνω από 2.000 άνεργοι θα φύγουν από την «Ημέρα Καριέρας» του ΟΑΕΔ με μία θέση δουλειάς, σε πάνω από 60 ελληνικές επιχειρήσεις. Ο ΟΑΕΔ βγαίνει έξω από τους τέσσερις τοίχους των γραφείων του και κάνει ένα σοβαρό άνοιγμα στους ανέργους, ιδιαίτερα στους νέους. Οι ουρές των ανθρώπων που ήρθαν για να βρουν δουλειά άλλωστε είναι πολύ μεγάλες και αποδεικνύουν στην πράξη το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε. Φυσικά τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Και θα συνδυαστούν με ένα νομοσχέδιο που θα φέρουμε σύντομα για να τον εκσυγχρονίσουμε ακόμα περισσότερο. Διότι αυτό θέλουμε: έναν Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού εξωστρεφή και αποτελεσματικό. Έναν μοντέρνο Οργανισμό, ευρωπαϊκό».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψαλτης δήλωσε: «Δουλειά του ΟΑΕΔ είναι να βοηθά αφενός όσους αναζητούν εργασία να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και αφετέρου τις επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ημέρες καριέρας αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για ταχύτερη και αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς-ζήτησης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση, τόσο των επιχειρήσεων όσο και των πολιτών. Ο νέος ΟΑΕΔ, με εξωστρέφεια, σχέδιο και τεχνογνωσία, επενδύει στον άνθρωπο και υλοποιεί νέες δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης».

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kariera@oaed.gr αναγράφοντας στο θέμα την ειδικότητα και την περιοχή κατοικίας τους, ώστε οι εργασιακοί σύμβουλοι να επικοινωνήσουν μαζί τους για την προώθηση του βιογραφικού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *