Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Το Πράσινο Σχολείο – ΕΠΑΣ Κοζάνης»

O ΟΑΕΔ, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το Επιμελητήριο Κοζάνης σας προσκαλούν να συμμετέχετε στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Το Πράσινο Σχολείο- ΕΠΑΣ Κοζάνης» η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τη μετατροπή της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΟΑΕΔ Κοζάνης σε ένα πειραματικό «Πράσινο Σχολείο» . Οι δράσεις για το σχολείο που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού έργου GRAEDUCATION προσβλέπουν στη δρομολόγηση μιας νέας, καινοτόμου, δράσης στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της χώρας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενίσχυσης της απασχόλησης σε τομείς αιχμής με έμφαση στους νέους.

Η πρωτοβουλία παροχής ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης της πράσινης οικονομίας στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικές κοινωνίες που έχουν πληγεί οικονομικά, εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και παρουσιάζουν ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό λόγω του brain drain. Η επικείμενη απολιγνιτοποίηση της περιοχής δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης των λεγόμενων «πράσινων» επαγγελμάτων για την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και την προσέλκυση επενδύσεων. H επίσκεψη της επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελίζας Φερέιρα στη περιοχή τον Οκτώβριο 2021 σηματοδοτεί την αρχή των διαδικασιών της απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Σεπτέμβριο του 2022 θα ξεκινήσουν οι 3 πρώτες εκσυγχρονισμένες και «πράσινες» ειδικότητες:

1. Tεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών (ΕΠΑΣ) ή/και Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών

Ενέργειας (ΙΕΚ)

2. Τεχνίτης Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων (ΕΠΑΣ)

3. Τεχνίτης Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων (ΕΠΑΣ) ή/και Τεχνικός Μηχανικός

Θερμικών Εγκαταστάσεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (ΙΕΚ)

Η ενημερωτική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γινεί παρουσίαση του Πράσινου Σχολείου,   στοχεύει στην έναρξη ενός διαλόγου όπου θα καταγραφούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και η διάθεσή τους να παρέχουν θέσεις μαθητείας για τους νέους.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τη δήλωση συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί   να   ανατρέξει   στην   ιστοσελίδα   του   Ελληνογερμανικού   Επιμελητηρίου: https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/plirofories-ekdilosis/digitaleinformationsveranstaltung-die-gruene-schule-epas-kozani ή να απευθυνθεί στο τηλ. 210-6419036.

Πρόγραμμα

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Το Πράσινο Σχολείο- ΕΠΑΣ Κοζάνης»

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, 16:00-18:00 (Zoom)
 
15:45-16:00Σύνδεση στο Zoom  
16:00 – 16:15Χαιρετισμοί   Από ΟΑΕΔ   Γεώργιος Θεοδωράκης, Διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος Θεσσαλονίκη, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο   Γιάννης Μητλιάγκας, Πρόεδρος, Επιμελητήριο Κοζάνης  
16:15 – 16:45Παρουσίαση του σχεδιασμού για το Πράσινο Σχολείο του ΟΑΕΔ στην Κοζάνη: Στόχοι και υλοποίηση   Αθανασία Θεοδωρίδου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)   Παρουσίαση του Σχεδίου για τα κτίρια και τα εργαστήρια του Πράσινου Σχολείου/ ΕΠΑΣ Κοζάνης   Δήμητρα Κόκκινου, Αρχιτέκτων, ΜΔΕ Διαχειρ. Τεχν.Έργων, Δ/νση Γραμματείας Διοικητή ΟΑΕΔ -Περ/κη Δ/νση Μακεδονίας Δημήτρης Μαναγούδης, CEO, ICONGroup   Ελληνογερμανική Συνεργασία   Σαρίνα Τίλε, Διευθύντρια, Τμήμα Εκπαίδευσης, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο  
16:45 – 17:45  Διάλογος & τοποθετήσεις από τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις
18:00  Kλείσιμο συνάντησης  

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τη δήλωση συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/plirofories-ekdilosis/digitale-informationsveranstaltung-die-gruene-schule-epas-kozani

ή να απευθυνθεί στο τηλ. 2106419036

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *