8ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας “JA Start Up 2022”

Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» διεξάγεται για 8η συνεχή χρονιά από το Junior Achievement Greece και προσκαλεί φοιτήτριες και φοιτητές να συμμετέχουν σε μία μοναδική εμπειρία που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν όλα τα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης αλλά και να διεκδικήσουν διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου 2022 και οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται εδώ. Η υλοποίηση του Προγράμματος ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου 2022 για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν.

«Με το πρόγραμμα αυτό διασφαλίζουμε ότι όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποκτούν πρόσβαση και γνώση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα αλλά και στις εξελίξεις του οικοσυστήματος των startup επιχειρήσεων. Συνδράμουμε έτσι, ως μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, στο όραμα για ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες», τονίζει ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με αληθινή ματιά στο μέλλον και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η υλοποίηση του JA Start Up για μία ακόμα χρονιά. Όχι μόνο για όσα έχουν επιτύχει οι ομάδες κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πρωτίστως διότι τους παρέχει σημαντικά εφόδια για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους», σημειώνει η υπεύθυνη του προγράμματος Ιωάννα Κυπριώτη.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

To «JA Start Up» είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμός τουJAEuropeπου υλοποιείται ταυτόχρονα σε300Πανεπιστήμιασε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή15.000 φοιτητών. Δίνει την ευκαιρία σεφοιτητές και φοιτήτριες από 18 έως 30 ετώννα αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για διάστημα τριών μηνώνεργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το Πρόγραμμα «JA Start Up»: https://jagreece.org/programs/start-up/

Η σημαντική διάκριση του 2021

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε η Eλληνική φοιτητική «start-up» Swim.me, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2021με το «έξυπνο» σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης.

Τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της «Swim.me» που κατέκτησαν το «χρυσό μετάλλιο» στην Ευρώπη

Πηγή

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *