Τέσσερις τρόποι για να βρεις σε τι έχεις ταλέντο

Αναζητάτε τον «μυστικό δρόμο» για μια επιτυχημένη ζωή; Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το λάθος να κοιτάζουν προς τα έξω για ευκαιρίες επιτυχίας.

Ωστόσο, ο ευκολότερος και πιο ικανοποιητικός δρόμος προς την επιτυχία είναι να κοιτάς μέσα σου. Ανακαλύπτοντας τι έχετε να προσφέρετε στον κόσμο που κανείς άλλος δεν μπορεί. Να βρείτε τα δικά σας μοναδικά ταλέντα και να τα μοιραστείτε με ουσιαστικό τρόπο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βρίσκουν ποτέ τα φυσικά τους ταλέντα και δυνάμεις – είτε γιατί δεν πιστεύουν ότι έχουν είτε επειδή υποτιμούν τη σημασία τους. Εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, το να ανακαλύψετε τη μοναδικότητά σας δεν είναι απλά ένα μπόνους – είναι μια αναγκαιότητα.

Μια κοινή πεποίθηση στη σημερινή κοινωνία είναι ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι να διορθώσετε την κάθε αδυναμία σας. Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι το να δουλεύεις σε αυτό στο οποίο δεν είσαι καλός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αναπτυχθείς και να εξελιχθείς. Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Φυσικά, μπορείτε να γίνετε καλύτεροι σε οτιδήποτε. Το να δουλέψετε πάνω στην αδυναμία σας μπορεί να σας βοηθήσει να πάτε από το κακό στο μέτριο. Αλλά μάλλον δεν θα φτάσετε σε τοπ επίπεδο σε κάτι, χωρίς ένα υποκείμενο ταλέντο.

Αλλά πως μπορείς να εντοπίσεις τα ταλέντα σου; Εδώ είναι 4 τρόποι όπως τους διαβάσαμε στο αμερικανικό addicted2success.com.

1- Βρες αυτό που σε κάνει να νιώθεις δυνατός. Παρακολουθήστε πώς περνάτε τις επόμενες δύο ημέρες: Τι κάνετε, τι νιώθετε ή τι σκέφτεστε καθημερινά; Γράψε όλα όσα σε δίνουν ενέργεια και σε κάνουν να νιώθεις δυνατός. Θα μπορούσε να είναι μια συγκεκριμένη σωματική δραστηριότητα, η μάθηση μίας δεξιότητας ή οποιαδήποτε άλλο πράγμα. Στη συνέχεια, όταν ανακαλύψατε μερικά πράγματα που κάνετε συνεχώς και αγαπάτε, σκάψτε πιο βαθιά και δείτε ποιο μέρος αυτής της συγκεκριμένης δραστηριότητας σας έκανε να νιώσετε καλά. Όπως έχουμε πει και παλαιότερα, συνηθίζουμε να αγαπάμε πράγματα στα οποία είμαστε καλοί.

2- Ανακάλυψε σε τι ξοδεύεις τα χρήματα σου. Οι βασικές σας αξίες συνδέονται στενά με αυτά που ξοδεύετε τα χρήματά σας και τον χρόνο σας. Σημειώστε σε τι ξοδεύετε τα χρήματά σας και κοιτάξτε πιο προσεκτικά τι μπορεί να σας πει αυτό για τον εαυτό σας.

Για παράδειγμα, μπορεί να ξοδεύω τα χρήματά μου σε βιβλία, σεμινάρια και συνέδρια. Οι τύποι των βιβλίων που αγοράζω μου δείχνουν με τι είμαι παθιασμένος- πχ η προσωπική ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα. Αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από αυτό είναι η έμφυτη επιθυμία μου να μάθω και να εξελιχθώ. ‘Η να ξεκινήσω ένα δικό μου Project.

3- Ρώτα τους άλλους. Μάθετε τι εκτιμούν περισσότερο οι άλλοι σε εσάς. Ποια προσωπικά χαρακτηριστικά θα σας περιέγραφαν καλύτερα; Ρωτήστε τους φίλους, τον/την σύντροφο σας και τα μέλη της οικογένειάς σας τι τους αρέσει περισσότερο στην προσωπικότητά σας. Αυτό δεν θα είναι πολύτιμο μόνο για την αυτοπεποίθησή σας – θα σας δείξει επίσης τι είναι πιθανό να απορρίψετε για τον εαυτό σας. Ίσως εκπλαγείτε με αυτό που θα ανακαλύψετε. Συχνά, το πώς βλέπετε τον εαυτό σας είναι πολύ διαφορετικό από το πώς σας βλέπουν οι άλλοι.

Το πρόβλημα με τα ταλέντα και τα δυνατά σημεία είναι ότι είναι τόσο φυσιολογικά για εσάς που έχετε την τάση να τα απορρίπτετε. Τα έχεις συνηθίσει τόσο πολύ που τα θεωρείς δεδομένα και δεν συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν και ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σου. Επίσης δες τις δεξιότητες που έχεις και είναι πολύτιμες για τους άλλους. Όταν οι άλλοι σου ζητούν να τους βοηθήσεις σε κάτι, συνήθως τι είναι αυτό; Μάλλον είναι κάτι στο οποίο είσαι πραγματικά καλός.

4- Χρησιμοποίησε τεστ προσωπικότητας. Υπάρχουν πλέον πολλά online. Ένα που προτείνεται είναι το Clifton StrengthFinder που καθορίζει τις πέντε κορυφαίες τάσεις σας. Σας δίνει μια λεπτομερή εξήγησή τους και χρήσιμες συμβουλές για το πώς να τις χρησιμοποιήσετε.

Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε το τεστ μόνο του, χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο. Το αποτέλεσμα από μόνο του δεν θα έχει καμία επίδραση σε εσάς ή στην ανάπτυξη του ταλέντου σας, εκτός και αν χρησιμοποιήσετε τις απαντήσεις ως αφετηρία για να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Το καλύτερο θα ήταν να ακολουθήσετε μερικά βήματα όπως τα βλέπετε. Ξεκινήστε με την ανάλυση του εαυτού σας, στη συνέχεια δείτε αν οι άλλοι επιβεβαιώνουν την άποψή σας για τον εαυτό σας και τέλος μπορείτε επίσης να δείτε τι αποκαλύπτουν τα τεστ προσωπικότητας για εσάς.

Από

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *