Πόσες φιλοδοξίες μπορεί να γεννηθούν σε μια Ημέρα Καριέρας;

Πόσες καριέρες μπορεί να ξεκινήσουν σε μια Ημέρα Καριέρας;

Άραγε εσύ έχεις παρευρεθεί σε μια τέτοια εκδήλωση; Αν ναι, σίγουρα οι αναμνήσεις σου θα είναι ποικίλες και οι εντυπώσεις σου πολύ δυνατές. Αν πάλι όχι, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο για να ανακαλύψεις τους λόγους που πρέπει να το τολμήσεις σύντομα.

Τι κι αν σου έλεγα ότι στο ίδιο μέρος μπορείς να συναντήσεις χιλιάδες εκπροσώπους επιχειρήσεων, να ενημερωθείς πάνω σε επίκαιρα θέματα, καθώς και να πραγματοποιήσεις πολλές συνεντεύξεις. Σίγουρα δεν θα με πιστεύεις; Κι όμως εδώ και αρκετά χρόνια τέτοιες εκδηλώσεις χτίζουν γέφυρες μεταξύ υποψηφίων που ψάχνουν για εργασία και επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά πολλές εταιρείες, να μάθεις για την κουλτούρα και την φιλοσοφία τους, καθώς και να ενημερωθείς για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Σίγουρα σου έχει συμβεί κι εσένα να χάνεις πολύτιμο χρόνο στο να ψάχνεις αγγελίες στο διαδίκτυο αμέτρητες ώρες, αλλά και στο να ψάχνεις τον σωστό τόπο για μια συνέντευξη. Ίσως και να έχεις χαθεί, ίσως και να έχεις σημειώσει λάθος διεύθυνση, ίσως και τελικά στο πρώτο λεπτό κάτι μέσα σου να σου λέει ότι δεν έκανες και την πιο σωστή επιλογή. Μαντεύω πώς κι εσύ ταυτίστηκες, σωστά;

Σε μια Ημέρα Καριέρας όμως όλα αυτά εξαλείφονται. Γιατί η τοποθεσία είναι η ίδια για όλες τις εταιρείες.Και αν μη τι άλλο είναι δύσκολο να χαθείς , μιας και συνήθως πραγματοποιούνται σε μεγάλα ξενοδοχεία ή σε καθιερωμένους χώρους κάθε χρόνο, όπως εκθεσιακά κέντρα. 

Θα μου επισημάνεις εδώ ότι , για να βρεις σήμερα δουλειά, θα πρέπει να “τρέξεις” και να στείλεις πολλά..πολλά βιογραφικά. ΟΥΦ! Ξέρουμε όλοι μας το συναίσθημα αυτό! Ωστόσο, σε προκαλώ να το δοκιμάσεις. Γιατί στην ζωή, μόνο όταν δοκιμάζουμε, αυξάνουμε τις πιθανότητες επιτυχίας.  Αναμφισβήτητα και οι πιθανότητες πρόσληψης αυξάνονται, αν εγγραφείς σε μια Ημέρας Καριέρας.

Και γιατί να το κάνεις αυτό; 

Εάν επιθυμείς να
 • προσληφθείς άμεσα σε κάποια επιχείρηση.
 • γνωρίσεις την κουλτούρα και την φιλοσοφία μιας εταιρείας, γιατί αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου, 
 • αποκτήσεις επαγγελματικές επαφές και να δικτυωθείς,
 • μάθεις τι ζητά η αγορά εργασίας σήμερα και πώς θα γίνεις ανταγωνιστικός,
 • ενημερωθείς για τις νέες τάσεις και δεδομένα του κλάδου που σε ενδιαφέρει,
 • διατηρήσεις τις επαφές σου με την αγορά εργασίας,
 • πληροφορηθείς απευθείας για τις απαιτήσεις πολλών θέσεων που σε ενδιαφέρουν,
 • προτιμάς τις εποχιακές εργασίες και ψάχνεις τον επόμενο εργοδότη σου,
 • πραγματοποιήσεις διψήφιο αριθμό συνεντεύξεων με κορυφαίες εταιρείες σε μια μόνο ημέρα,
 • ενδιαφέρεσαι να προσεγγίσεις εργοδότες που βρίσκονται μακριά σου,
 • και όλα αυτά θέλεις να γίνουν χωρίς κόστος,

Τότε, μην περιμένεις άλλο… Μια Ημέρα Καριέρας έχει την λύση σε όλα αυτά που αναζητάς. 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *