Meeting με τους Συνεργάτες: Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις

Αν είσαι μάνατζερ τότε σίγουρα θα έχεις εβδομαδιαία meeting με τους συνεργάτες και τους εργαζομένους σου. Θα συζητάτε για τις εξελίξεις και το που βρίσκεται κάθε φορά η εταιρεία.

Πρέπει να γνωρίζεις όμως πως και οι ατομικές συναντήσεις με κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά είναι πολύ σημαντικές. Όταν είστε όλοι μαζί εστιάζετε στο γενικό και όχι στο ατομικό. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς με κάθε έναν ξεχωριστά και να ακούς τι έχει να σου πει.

Χρειάζονται ατομικά meeting με τους συνεργάτες

Μιλώντας ατομικά, δίνεις τη δυνατότητα να σου μιλήσει ανοιχτά για τυχόν προβλήματα που ίσως δίσταζε να πει μπροστά σε όλους και επίσης θα εκτιμήσει το γεγονός πως του αφιερώνεις προσωπικό χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις και εσύ να εστιάζεις σε έναν τη φορά και να εκτιμάς καλύτερα το τι συμβαίνει μέσα στην εταιρεία.

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις θα δυναμώσουν και οι μεταξύ σας σχέσεις και δε θα είναι απρόσωπη η συνεργασία σας.

Το να κάνεις όμως ατομικά meeting με τους συνεργάτες δεν αρκεί. Πρέπει να τα κάνεις και με το σωστό τρόπο. Να μιλάτε και οι δύο, να συζητάτε αυτά που πρέπει και όχι μόνο άσχετα και να βρίσκετε λύσεις σε τυχόν προβλήματα.

Για να καταφέρεις να κάνεις τους εργαζομένους να ανοιχτούν και να πουν όσα έχουν στο μυαλό τους, πρέπει να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Ποιες είναι μερικές από αυτές;

#1 Πως είσαι;

Μπορεί να βιάζεσαι και να θες να μπεις κατευθείαν στο θέμα της δουλειάς αλλά κάνε μια παύση. Έχεις έναν άνθρωπο απέναντί σου που πρέπει να τον ρωτήσεις αν είναι καλά, τόσο εντός όσο και εκτός δουλειάς.

Ρώτα λοιπόν πως είναι αλλά όχι τυπικά. Δείξε πως ενδιαφέρεσαι για το τι κάνει και πως περνάει στη ζωή του.

#2 Έχεις κάποιες εξελίξεις από την τελευταία μας συνάντηση;

Πριν ξεκινήσετε με τις νέες εξελίξεις, συζητήστε για ό,τι έχει μείνει από την προηγούμενη συνάντησή σας. Δες αν λύθηκαν τα προβλήματα, αν τα αποτελέσματα ήταν αυτά που περιμένατε και ύστερα προχώρα στα νέα.

Βγάλτε από τη μέση τις παλιές ανοιχτές υποθέσεις και δώστε όλη σας την προσοχή σε όσα νέα έχουν προκύψει.

#3 Σε τι έχεις εστιάσει τώρα;

Πρέπει να ενθαρρύνεις τον εργαζόμενο να μοιράζεται τα πρότζεκτ που έχει αναλάβει αλλά και τις προτεραιότητες που έχει θέσει, ώστε να δεις αν είσαι ικανοποιημένος από αυτό.

Να δεις αν η δουλειά του καθενός συνάδει με τους στόχους που έχετε θέσει σαν εταιρεία και αν δουλεύουν για να τους πετύχουν.

Με αυτόν τον τρόπο βλέπεις αν αποκτούν τις ικανότητες που χρειάζονται για να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερα πρότζεκτ ή αν μένουν στάσιμοι.

#4 Πως νιώθεις με το φόρτο εργασίας που έχεις;

Υπάρχουν εργαζόμενοι που φαινομενικά διαχειρίζονται το αυξημένο φόρτο εργασίας αλλά μέσα τους πεθαίνουν σιγά σιγά. Ειδικά τώρα με την αύξηση της τηλεργασίας είναι πιο εύκολο να χάσεις την αίσθηση του χρόνου και να δουλεύεις όλη μέρα.

Μίλα λοιπόν με τους εργαζομένους σου και δες πως τα βγάζουν πέρα με τη δουλειά και πως νιώθουν με όλα όσα κάνουν.

Μπορεί να χρειάζονται λίγη βοήθεια ή μείωση των πρότζεκτ που έχουν αναλάβει.

#5 Πως νιώθεις για τη θέση που έχεις αναλάβει;

Είναι σημαντικό να ξέρεις πως νιώθει κάθε εργαζόμενος για τη θέση του στην εταιρεία αλλά και για την εξέλιξή του.

Μπορείς έτσι να τους παρέχεις τα απαραίτητα και να τους δίνεις κίνητρα ώστε να γίνονται καλύτεροι σε αυτό που κάνουν.

#6 Σε ποιο σημείο βλέπεις ότι η ομάδα δεν τα πάει καλά;

Μπορεί να είσαι ο μάνατζερ τους, αλλά εκείνοι ίσως ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα που υπάρχουν. Ίσως έχουν προβλήματα συνεργασίας κάποιοι υπάλληλοι, σε έναν τομέα να μην είναι καλοί ή να μην έχουν τα μέσα που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να τους ρωτήσεις τι συμβαίνει στην ομάδα. Αν έχουν όλα όσα χρειάζονται, αν τα πάνε καλά μεταξύ τους και αν υπάρχει κάποιο σημείο που τους δυσκολεύει και τους εμποδίζει από το να φέρουν εις πέρας το πρότζεκτ τους.

#7 Meeting με τους συνεργάτες: Έχεις κάποια ερώτηση;

Οι ατομικές συναντήσεις είναι η κατάλληλη ευκαιρία να λύσεις τις απορίες του κάθε εργαζόμενου. Μπορεί να θέλει παραπάνω πληροφορίες ή διευκρινήσεις για το νέο πρότζεκτ που του ανατέθηκε ή να θέλει κάποια συμβουλή.

Ό,τι και αν αφορά η ερώτησή του, είναι η στιγμή να την κάνει και να του δώσεις απάντηση.

#8 Αυτή η ατομική συνάντηση σε βοηθάει;

Ακόμα και αν βλέπεις πως οι ατομικές συναντήσεις έχουν θετικά αποτελέσματα, είναι καλό να ρωτήσεις πως το βλέπουν και οι εργαζόμενοι. Πρέπει να είναι καλό και για τον εργαζόμενο, όχι μόνο για σένα ή την εταιρεία.

Σε περίπτωση που σου πει όχι, μπορείς να ρωτήσεις τι θα ήθελε να αλλάξετε και να προσπαθήσετε να βρείτε μια κοινή λύση που να σας βολεύει όλους.

Τα εβδομαδιαία meeting με τους συνεργάτες και όλους τους εργαζομένους είναι σημαντικά αλλά εξίσου πολύτιμα είναι και αυτά με κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. Μίλα με κάθε έναν μόνο του και θα δεις πως αυτό θα έχει θετικά αποτελέσματα για όλους.

Πηγή

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *